torsdag 30 december 2010

Timo och Slaktarn är ute på Vättern idag.


Dom har en 8+ KG i båten redan!


"Det är platt sjö" - Timo

tisdag 21 december 2010

Ställer in morgondagens fiske.

Hade planerat att köra granvik i morgon, hamnen har frusit igen. Kanske dags att plocka fram isfiske utrustningen..
Published with Blogger-droid v1.6.5

söndag 19 december 2010

Video Anders drillar 7.5 KG Vätternlax.




Observera när jag får en smäll på käften av håven.

lördag 18 december 2010

Summering Vättern med Timo och Anders.

En psykiskt hård dag. Det mesta av tiden låg man på minus. Eftersom jag fick den första 53 cm rödingen på mitt bete så fick jag två minus poäng lekfärgad + i fredningsområdet, så gick snacket vidare hela dagen. Hade nu minus 3 p.g.a Timo inte hann drilla fisk på sitt spö som jag tog över och den var ju tappad redan innan jag tog spöt..
Efter massa snack och löjor ända upp till öronen i Salsa båten fick vi dubbelhugg. En 7,5 kg superlax på Timos spö och en tappad på mitt spö igen. Andres körde yxmetoden och vipps så var laxen i båten tog inte lång stund. Har film på det, kanske lägger ut om det inte strider mot mina gratisreklam principer. Efter ett tag var det hugg på mitt spö igen. Timos tur att drilla 3kg Öring. Det roliga var att han drillade in fisken med en VK skalle (måste ha känts hårt för han). Sedan var det dags igen mitt i glöggdrickandet högg det på ett djuprigsspö igen, koppen flyger och jag fort på spöt. Känner efter ett tag att handen bultar av kramp (drilla lax med ett metspö är inte det mest ergonomiska för handen). En ca 6 KG lax kastas upp i båten. Sedan dags för korv, dricka, godis o.s.v. Efter ett tag hugger det på djupriggen igen..Dags för Timo och drilla en halvt lekfärgad Röding på 65 cm som glatt simmade tillbaka. En väldigt intensiv och trevlig dag med massa nya lärdomar om löjtacklingar och fiskeplatser. Tack tack!

fredag 17 december 2010

röding retur 65 cm

Published with Blogger-droid v1.6.5

lax 6+

Jag drilla
Published with Blogger-droid v1.6.5

öring 3+

Published with Blogger-droid v1.6.5

lax 7+

Jeees
Published with Blogger-droid v1.6.5

Rullar ner till Granvik snart.

Bloggar om det händer något häftigt!

måndag 13 december 2010

Nya Rullar på nya spöna.


I somras fick jag erbjudandet att få köpa 10 st tica double strike 7 feet begagnade för ett förmånligt pris av Anders i somras. Som allt annat så kommer en bieffekt att man vill ha mer.
Efter de senaste trollingturerna i minusgrader så har mina gamla "nybörjare rullar" fått ge vika för moder natur. Som vanligt har Anders några fina prylar att visa upp när man mest behöver dem och denna gången var det Ambassadeur 7000i. Kunde tyvärr inte motstå frestelsen och därmed blev det en liten julklapp till mig själv. Kommer framöver att successivt byta ut mina rullar. Att rullen inte har linräknare gör mig inte mycket, mera kugghjul - eventuellt mera problem. Räkna till 8 har man gjort sedan barnsben så varför kan man inte göra det nu? Ett linslag på rullen = 5 meter. Kommer att sälja av mina gamla spön.
Det är http://http://www.ofc.nu/shakespeare-sturdy-stik-p-398-c-194.aspx och ungefär http://www.ofc.nu/rakneverks-rulle-arsenal-med-valfritt--shakespeare-spo--p-466-c-239.aspx
Hör av dig för ett bra pris ca 450 kr för spö + rulle med lina.

lördag 11 december 2010

Granvik.

Mycket båtar på g ute idag. Kom ut i ganska god tid. Snöade hela dagen, lite kyligt på dagen då nordan blåste upp.
Blev några röding returer och en med hem.

fredag 10 december 2010

morgondagens vapen..

I morgon drar jag och två unga herrar ner till Granvik. Kommer ev bli lite folk från Örebro som också åker ner! Är laddad som f... Nu ska dom upp!!
Published with Blogger-droid v1.6.5

tisdag 7 december 2010

Summering Vättern

Blev en lite märklig dag. Väglaget ner var under all kritik, snöade lapphandskar därmed 25 meter sikt. Började dagen väldigt väldigt segt, nappade endast två gånger..
Mot slutet började det nappa väldigt bra på djupriggen med UV skallar. Tappade räkningen på rödingarna, de flesta var små! En godkänd med hem. Jag hade ett kanonhugg på djupriggen, nappade på en UV Steenson skalle, men det var en som tipsade om att sätta kroken väldigt långt bak i löjan för att få en bra gång, Vilket resulterade i att fisken missade korken..;)
Annars en väldigt fin dag med Håkan som hade åkt ända från Falun för att få komma ut på öppet vatten.

besök i båten

Published with Blogger-droid v1.6.5

onsdag 1 december 2010

Sumering Vättern

-21 När jag åkte från Odensbacken. När vi kommer ner till Vättern flöt allt på hyfsat bra, det var dock svårt att få igång motorn men det löste sig med lite handkraft + elkraft. Väl ute på sjön var vädret underbart. Resulterade i några bomhugg + en godkänd röding. Valde fel område som vanligt..skulle ha gått 4 kilometer åt ett håll som jag aldrig har fiskat på förut där lokalbefolkningen hade superfiske. Har även ställt in helgens Baggerud resa där det känns lite osäkert när det gäller Vädret då Gasen Håkan åker ända från Falun. Vi kommer köra denna helg vid ett senare tillfälle då förhoppningsvis vädret har gått till det mildare hållet. Vatten temp ligger mellan 4.5 till 4.8 grader redan i Vättern? Vad har hänt..

åker hem dimma.

Published with Blogger-droid v1.6.5

underbart väder i granvik idag

Published with Blogger-droid v1.6.5