måndag 5 oktober 2015

Kållandsöträffen

På tordagen bar det ner till Lidköping för att delta i Kållandsöträffen för första gången. Jag har aldrig fiskat där nere men nu har en kompis flyttat dit så det gör saker och ting lättare. Fredagen så blev tävligen inställd, men Andreas som var med var väldigt het på att komma ut för att provfiska. Vi beslöt oss att ge oss ut i Kinneviken och fiska landnära. Det blåste stundtals 16 sekundmeter ute på Pålgrund. Vi dundrade ut 10 wobbler, och en apexliknande sak på djupriggen 10 meter ned. Det kändes ganska hopplöst att fiska eftersom det blåste en del, vi visste inga fiskeplatser. Men efter 2 timmar så högg laxen 10 meter ned på apexskeden utanför Läcköskär..En lax på 4.4 kg drillades i motvinden, det var lite knivigt då den gick ut och ställde sig bredvid styrbord pulka, Andreas rev alla beten på sidan och fick håva fisken på knä :) Nu kändes allt lite bättre och vi fiskade två timmar till, sedan åkte vi in i hamnen och kokade mat, och vilade lite i båten..  

Vänern från den bästa sidan

Den omtalade laxen..Det gick ett rykte i båthamnen att någon hade fått lax på fredagen, det var självfallet vi. På kvällen så kände jag att det inte stod rätt till med kroppen, mådde illa och var varm. Mitt i natten vaknade jag flera gånger? Nervös? Hade sjukt mycket sura uppstötningar, dålig i magen, mådde illa som fan. 05.30 ringde klockan, normalt sett brukar jag kunna äta frukost men denna morgon gick det tyvärr inte alls. Vi åker ut till Spiken och där köper jag lite novalokol och proppar i mig, lite bättre kändes det. Vi valde att åka ut och börja vid Pålgrund för att sedan gå norrut. Själv satt jag ut beten, och gick och lade mig och huttrade och hundsov. Lysander och Andreas bytte beten hela tiden men inget hugg..Vi kom upp till Stavas Knall, Körttungens grund o.s.v. Men inget napp, vi avslutade nere vid Pålgrund igen där vi vet att någon fisk hade kommit upp. In till hamnen, packa ihop och lyssnar på invägningen för att sedan åka till lägenheten i Lidköping och jag däckar på sängen utsliten av en förkylning.
Söndagen valde jag att avbryta tävlingen då jag var riktigt förkyld med feber.. Jag hämta ut en sovmorgon, för att sedan ta det lite lugnt, snöt mig, hostade en del, sen en veckas sjukskrivning från jobbet.. Nu är revaschsuget enormt efter att få åka ut på Vänern igen, hoppas att vattentempen sjunker en del snart..

Tack och adjö 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar